Cum funcţionează jurnalismul în România

martie 15, 2009

Declaraţie :

“ I are hamster. Me no lies.”

Jurnalul politic : Astăzi Hamster a declarat că nu minte. Cu toţii ştim că aceasta e o minciună fiindcă orice politician minte în campanie electorală.

Jurnalul Animăluţul de casă : hamsterul este un rozător care în general nu face mofturi la mâncare; este, de altfel, omnivor – în afară de mâncarea specială pentru hamsteri care se găseşte în pet-shop-uri, în condiiile în care te asiguri că 1/5 din raţia zilnică să fie alcătuită din etc….

Critica literară : Din punct de vedere morfo-sintactic ambele propoziţii sunt pronunţate greşit. Dar România e plină de agramaţi.

Tabloid : Astăzi superstarul american proclamat “Hamster” a confirmat prezenţa sa în emisiunea “The late night show” cu declaraţia : “ I are hamster. Me no lies.”

Jurnalul local : Se pare că primarul Babardescu Populean a oferit cheia oraşului hamsterului. La convorbirea telefonică între redacţia noastră şi domnul primar, acesta a negat totul, deşi hamsterul a spus clar că nu minte.

Ştirile de la ora 5 : Un sătean din comuna Plopeştii Noi a suprins un hamster violând o babă. La inchizitoriul ce a urmat, cu securea la gât, hamsterul a declinat acuzaţiile, relatând că nu minte, dar săteanul i-a retezat gâtul inainte să mai adauge ceva. Cercetările continuă.

Jurnalul pentru protecţia animalelor : Hamster incriminat pe nedrept. O să începem toate procedurile legale pentru protecţia sa.

Ceea ce ar trebui să scrie : Senzaţional, primele cuvinte ale unui hamster.

Reclame

4 răspunsuri to “Cum funcţionează jurnalismul în România”

 1. DaddyOp Says:

  Hamsterul erou in rolul principal in seara asta 🙂 super tare… si cred ca ar trebui sa intre in programul de protectie al martorilor 😛

 2. kOoDoO Says:

  asta e jurnalul politist :))

 3. Haylie Says:

  Intr-adevar. Ai nostri sunt prea ocupati sa infloreasca si sa exagereze orice se intanmpla, si ca rezultat, nimeni nu se mai gandeste care e adevarul.

 4. Haylie Says:

  Mircea Badea spune foarte bine cum functioneaza jurnalismul la noi 😉


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: